Natwassers


Algemeen


Geur is opgebouwd uit een groot aantal verschillende verbindingen waarvan de meeste goed oplosbaar zijn in water. In een natwasser wordt gebruik gemaakt van water als overdracht medium. De geurveroorzakende verbindingen lossen op in water in de wasser en worden op deze manier uit de lucht gefilterd. De lucht wordt gewassen met water. Om het gebruik van water te beperken worden aan het water stoffen toegevoegd om de opname capaciteit van het water te verhogen. In het geval dat de luchtstroom stof bevat is het ook mogelijk om een eerste wastrap in te vullen als stofwasser.


De techniek

Om een intensief contact te bewerkstelligen tussen lucht en water worden in de natwasser kunststof contactpakketten toegepast. Deze pakketten zorgen met hun groot specifiek oppervlak tot wel 250 m2/m3 voor een zeer efficiënte overdracht van verbindingen in de gasfase naar de waterfase. Omdat de verbindingen een verschillend chemisch karakter hebben worden een of meerdere wastrappen na elkaar gebruikt om een hoge geurreductie te behalen. Aan de trappen worden verschillende stoffen toegevoegd.

De besturing

Het wassersysteem is volledig geautomatiseerd. Alle wastrappen zijn uitgevoerd met een meetsysteem voor waterniveau, zuurgraad en geleidbaarheid. De aansturing vindt plaats via een PLC, bediening via een touch screen voor optimaal bedieningsgemak. De PLC is voorbereid voor koppeling aan internet waardoor service ondersteuning op afstand eenvoudig uitvoerbaar is.
submenu border top

Contact opnemen

Uniqfill Air
Wilhelminastraat 17
5981 XW | Panningen
Tel: +31 (0)485 210 419
E-mail: info@uniqfill.nl